Receptek

Lecsóval töltött padlizsán konfitált marhapofacsíkokkal

Tivadar György receptje

2020. október 6.
  • 3 db egyforma padlizsán

MARHAPOFA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg marhapofa
  • 1 fej hagyma negyedelve
  • 3 gerezd félbevágott fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db sárgarépa
  • 15 szem egész fekete bors
  • 8 dl napraforgóolaj
  • 1/2 dl napraforgóolaj

LECSÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 db tv paprika
  • 5 db paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Félbevágjuk a padlizsánokat, és száraz serpenyőben megkérgesítjük. Majd sütőben 20-25 percig 160 °C-on sütjük. Utána kivájjuk a közepét.

MARHAPOFA ELKÉSZÍTÉSE:
A húst lehártyázzuk, a fél deci olajat felhevítjük egy serpenyőben, azon kérgesítjük a húsokat. Kivesszük, és az olajon a zöldségeket és a fűszereket is megpirítjuk. Minden összetevőt tűzálló edénybe teszünk, melybe előtte beleöntöttük a 8 dl olajat: lepje el teljesen. 85 °C-os előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 5 óra hosszat konfitáljuk.

LECSÓ ELKÉSZÍTÉSE:
A kiolvasztott szalonnán a félkarikára vágott hagymát megfonnyasztjuk és paprikázzuk. Hozzáadjuk a szeletelt paprikát, és kis lángon hőkezeljük. Hozzáadjuk a forrázott paradicsom húsát, és 2-3 percig főzzük. Hozzáadjuk a konfitált marhapofaszeleteket, amelyeket előzetesen vastag csíkokra vágunk, összekeverjük és betöltjük a még forró padlizsánba.


padlizsán , marhapofa , hagyma , fokhagyma , babérlevél , sárgarépa , napraforgóolaj , tv paprika , paradicsom , fűszerpaprika , füstölt szalonna