Receptek

Rántott leves

Rántott leves

Borbás Marcsi receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 4 db falusi tojás
  • 1 kávéskanál köménymag

ELKÉSZÍTÉSE:
Ezúttal a solymári Aranykorona étteremben főztem a hagyományos ételek nagymesterével, Moldován Pista bácsival és szakácsaival. Nem volt köztünk vita, hiszen mindig is ugyanúgy készítettük a rántott levest.

A felolvasztott sertészsírban picit megpirítottuk a köménymagot. Beleöntöttük a lisztet, amelyet aranysárgára pirítottunk. Ezután beleszórtuk a pirospaprikát, elkevertük, és azonnal felengedtük 6-7 dl vízzel, nehogy megkeseredjen a paprika.

Amikor felforrt a leves, akkor a tojások felét felverve belecsorgattuk. Szépen, lassan, egy habverővel kevertük el a levesben azért, hogy hosszú, vékony csíkokban szilárduljon meg.

A többi tojást pedig óvatosan belepottyantottuk a forrásban lévő lébe, hogy szinte egészben főjön meg. Egy perc múlva levettük a tűzről, hogy az egészben hagyott tojások sárgája belül lágy maradjon. Apró pirított kenyérkockákkal tálaltuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.