Receptek

Rakott padlizsán

Rakott padlizsán

Mautner Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán (3 db közepes)
  • olaj, só, bors
  • 5 dl natúr paradicsomszósz
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 dkg vaj az edény kikenéséhez
  • 5 dkg kenyérmorzsa (vagy panko)

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy tepsit lefedünk alufóliával, majd meglocsoljuk olívaolajjal, sót és borsot szórunk rá. A padlizsánokat ujjnyi karikákra vágjuk, és a tepsibe tesszük. A tetejüket is meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc alatt puhára, enyhén pirosra sütjük. Egy tepsibe csak a padlizsán fele fér, tehát vagy egyszerre két tepsinyit sütünk, vagy kétszer fordulunk. Közben a natúr paradicsomlét kissé beforraljuk sóval, borssal, fokhagymával, kis olívaolajjal, esetleg néhány levél bazsalikommal. Egy jénait vagy más tűzálló tálat kikenünk vajjal, az aljára néhány evőkanálnyi szószt teszünk, majd következhet az első réteg sült padlizsán. Minden réteget meglocsolunk paradicsomszósszal, és meghintünk reszelt sajttal. A tetejére olajjal vagy olvasztott vajjal elkevert kenyérmorzsát (esetleg pankót) szórunk, majd kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.