A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rakott padlizsán

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. szeptember 26.
  • 1 kg padlizsán (3 db közepes)
  • olaj, só, bors
  • 5 dl natúr paradicsomszósz
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 dkg vaj az edény kikenéséhez
  • 5 dkg kenyérmorzsa (vagy panko)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy tepsit lefedünk alufóliával, majd meglocsoljuk olívaolajjal, sót és borsot szórunk rá. A padlizsánokat ujjnyi karikákra vágjuk, és a tepsibe tesszük. A tetejüket is meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc alatt puhára, enyhén pirosra sütjük. Egy tepsibe csak a padlizsán fele fér, tehát vagy egyszerre két tepsinyit sütünk, vagy kétszer fordulunk. Közben a natúr paradicsomlét kissé beforraljuk sóval, borssal, fokhagymával, kis olívaolajjal, esetleg néhány levél bazsalikommal. Egy jénait vagy más tűzálló tálat kikenünk vajjal, az aljára néhány evőkanálnyi szószt teszünk, majd következhet az első réteg sült padlizsán. Minden réteget meglocsolunk paradicsomszósszal, és meghintünk reszelt sajttal. A tetejére olajjal vagy olvasztott vajjal elkevert kenyérmorzsát (esetleg pankót) szórunk, majd kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.



panko morzsa , padlizsán , sajt , paradicsom szósz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra