Receptek

Tyúkos káposzta

Tyúkos káposzta

Ásós Géza receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 3 kg savanyú káposzta (mindig annyi kiló, ahány kiló a tyúk)
  • 3 kg tyúk feldarabolva – lehet egészben is
  • só, bors, kömény, csípős paprika igény szerint
  • 30 dkg fűszerpaprika, de lehet kevesebb is, igény szerint
  • 10-15 dkg zsír
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 l olaj, de a rántást is lehet zsírral készíteni
  • 1 nagy doboz tejföl
 
ELKÉSZÍTÉSE:

Egy lábosba rakjuk az egyszer átmosott savanyú káposzta kétharmadát, rá a tyúkot, majd a fűszereket, ízlés szerint. Erre terítjük a megmaradt káposztát, ízlés szerint tehető rá 10-15 dkg zsír, majd felöntjük vízzel, és fedő alatt 2 órán át, lassú tűzön főzzük. Miután a hús megpuhult, az egészet félretesszük és két órát állni hagyjuk a lében. Ezután rántást készítünk az étel levének kétharmadával, bő zsírral, liszttel és őrölt fűszerpaprikával, és addig kavarjuk az egészet, amíg besűrűsödik. Tejföllel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.