A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Citromnádtorta málnával

Litauszki Zsolt receptje

2020. augusztus 1.
  • 6 db omlóstészta-kosárka
  • 2 db citrom
  • 4 db citromnád
  • 1 dl frissen facsart citromlé
  • 2 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 g szárított málna
  • 4 gömb málnafagyi
  • friss málna
  • 100 g porcukor
  • 1 ek kristálycukor
  • csipet só

ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Keverőtálba helyezzük a cukrot, sót, reszeljük bele a citrom héját, és a citromnádat morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a tojásokat és a citromlevet.

Gőz felett 84 °C-ra hevítjük folyamatosan kevergetve.

Ezután szűrjük le, és hűtsük 60 °C-ra. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat, és mixeljük össze. A mixert nagy

sebességen, hosszú ideig (kb. 5 perc) használjuk.

Töltsük 4 db omlóstészta-formába, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni (kb. 12 óra).

DEKORÁCIÓ:

2 db kosárkát morzsoljunk össze, ez lesz a fagylalt talapzata. A 2 db tojásfehérjét a kristálycukorral verjük kemény habbá, tálaláskor nyomjuk a torták tetejére, és égessük rá.


citrom , málna , omlóstészta , tojás , citromnád , málnafagyi , szárított málna , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra