Receptek

Citromos csirke, sült burgonya

Citromos csirke, sült burgonya

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagyobb db citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 3-4 ek liszt
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemellet vékony, félcentis szeletekre vágjuk, majd megforgatjuk a lisztben. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd beletesszük a hússzeleteket. 2-3 percig magas lángon sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megfordítjuk a húsokat. A másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt, majd a húsokat egy tányérra szedjük. A forró serpenyőbe öntjük a citromlevet, összeforraljuk, majd visszatesszük és megforgatjuk a hússzeleteket a mártásban. Sült burgonyával, salátával tálaljuk, forrón.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.