Nábelek Zsófia receptje
2018. július 13.- 50 dkg csirkemell
- 1 nagyobb db citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 3-4 ek liszt
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csirkemellet vékony, félcentis szeletekre vágjuk, majd megforgatjuk a lisztben. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd beletesszük a hússzeleteket. 2-3 percig magas lángon sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megfordítjuk a húsokat. A másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt, majd a húsokat egy tányérra szedjük. A forró serpenyőbe öntjük a citromlevet, összeforraljuk, majd visszatesszük és megforgatjuk a hússzeleteket a mártásban. Sült burgonyával, salátával tálaljuk, forrón.
