A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Citromos csirke, sült burgonya

Nábelek Zsófia receptje

2018. július 13.
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagyobb db citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 3-4 ek liszt
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csirkemellet vékony, félcentis szeletekre vágjuk, majd megforgatjuk a lisztben. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd beletesszük a hússzeleteket. 2-3 percig magas lángon sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megfordítjuk a húsokat. A másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt, majd a húsokat egy tányérra szedjük. A forró serpenyőbe öntjük a citromlevet, összeforraljuk, majd visszatesszük és megforgatjuk a hússzeleteket a mártásban. Sült burgonyával, salátával tálaljuk, forrón.


csirke , burgonya , citrom , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra