Gyurik Gábor receptje
2020. október 9.- 5 db bébicsirke
- 80 dkg karfiol
- 60 dkg véres hurka
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 kisebb csokor bazsalikom
- 1/2 rúd vanília
- 1,5 l tej
- 1 dl olívaolaj
- 15 dkg vaj
- só
A csirkéket megtisztítjuk, bőrét olívaolajjal és sóval bedörzsöljük. 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt a mellcsontnál kezdve félbevágjuk.
A karfiolt sós tejben puhára pároljuk, leszűrjük. Adunk hozzá forrázott bazsalikomleveleket, vajat és a vaníliarúd kikapart magját. Turmixgépben homogén krémmé dolgozzuk.
A véres hurkát kiszedjük a sertésbélből, majd 5-6 dkg-os rudakat formázunk belőle. Ezt panírozzuk, és tálalás előtt forró olajban kisütjük.
bébicsirke , karfiol , véres hurka , zsemlemorzsa , bazsalikom , vanília , olívaolaj , tej , vaj , liszt , tojás