Receptek

Színes csigák

Kalla Kálmán receptje

2020. július 24.
  • 32 db főtt csigahús (a csigalevesnél leírva)
  • 16 db színes kerámia csigaház (vagy 32 db csigaház)
  • 400 g vaj
  • 100 g reszelt parmezán
  • 2 db tojássárgája
  • 4 ek vágott petrezselyem zöld
  • 4 ek vágott medvehagyma (szezonon kívül mélyhűtőből)
  • 2 ek vágott kakukkfű
  • 2 ek vágott zsályalevél
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fűszervaj hozzávalóit jól elkeverjük. Minden csigaformába töltünk egy kevés fűszervajat és erre ráteszünk két csigát. A tetejét bőven befedjük fűszervajjal.

160 °C-os sütőbe tesszük, és jól átforrósítjuk.

Amikor forr a csigaformában a vaj, akkor kivesszük, tányérra tesszük és pirított kenyérrel tálaljuk.


csigahús , csigaház , vaj , tojás , parmezán , petrezselyem , medvehagyma , kakukkfű , zsályalevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra