Receptek

Gesztenyés gnocchi

Gesztenyés gnocchi

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg burgonya
  • 50 g gesztenyeliszt
  • 2 tk keményítő
  • 10 g só
  • 1 szál rozmaring
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát héjában, hideg sós vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult, leszűrjük, forrón meghámozzuk és áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Összegyúrjuk a sóval, a gesztenyeliszttel és a keményítővel: addig gyúrjuk, amíg formázható, egynemű masszát kapunk, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert akkor ragacsos lesz. A tésztából rudakat sodrunk, felszeleteljük és kis gnocchikat formázunk belőle. Ezen a ponton a gnocchit lefagyaszthatjuk.

Gyöngyözve forró, sós vízben több részletben kifőzzük a gombócokat: újraforrástól számítva másfél percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, egészben beletesszük a rozmaringot és hagyjuk ropogósra sülni – így a zsiradék átveszi az ízét.

A rozmaringot kivesszük, a serpenyőbe tesszük a gnocchit és alaposan átforgatjuk. Forrón, frissen őrölt fekete borssal megszórva tálaljuk.


Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.