Receptek

Spárgaleves lágy tojással

Spárgaleves lágy tojással

Spárgából a legegyszerűbb egy krémlevest készíteni. Vidák László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1/2 kg fehér spárga
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • só, cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

A spárgát meghámozzuk, citromos, sós vízben leforrázzuk. Vajon a héját a burgonyával és a hagymával üvegesre pároljuk, felöntjük a spárga főzőlevével, és kevés tejszínnel, sóval, cukorral ízesítjük. Kb. 15 percig főzzük. Szűrőn átpasszírozzuk, kevés vajjal beforraljuk. A tojást ecetes forrásban lévő vízbe óvatosan beletesszük, posírozzuk néhány perc alatt. Lágy tojást is készíthetünk. Tálalás előtt a spárgát feldaraboljuk, lágy tojással és fűszerolajjal meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.