Gálicz István és Bereznay Tamás receptje
2018. március 21.- 20 dkg olasz tokaszalonna
- 20 dkg vöröshagyma
- 40 dkg San Marzano paradicsom vagy darabolt paradicsomkonzerv
- frissen őrölt fekete bors
- friss spagetti
- pecorino sajt
- olívaolaj
- só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, majd a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsomdarabokat, gazdagon borsozzuk, majd lassú tűzön legalább 30 percig főzzük, besűrítjük, közben sózzuk. A sós vízben kifőzött spagettival összeforgatjuk és olívaolajjal meglocsolva, pecorinoforgáccsal a tetején tálaljuk.

spagetti , olasz tokaszalonna , fokhagyma , San Marzano paradicsom , pecorino sajt , olívaolaj