Nábelek Zsófia receptje
2019. február 13.OMLÓS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 155 g vaj
- 315 g finomliszt
- 2 db egész tojás
- 1 db tojássárgája
- 135 g cukor
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 400 g ricotta
- 350 g cukor
- 2 db egész tojás
- 2 db tojássárgája
- 50 g aszalt és kandírozott gyümölcs vegyesen
- 50 g kandírozott narancshéj
- 1 kk fahéj
- 250 g tej
- 350 g előfőzött búza
- 30 g vaj
- 1 rúd vanília
A töltelékhez az előfőzött búzát (vagy hajdinát) a tejjel, a vajjal, a fahéjjal és a felhasított rúdból kikapart vaníliamagokkal krémesre főzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a ricottával, cukorral, kandírozott és aszalt gyümölcsökkel, a tojással és a sárgájával. Az előkészített tésztába töltjük, a tetejét a megmaradt tésztából nyújtott csíkokkal díszítjük. 170 °C-ra előmelegített sütőben egy órát sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szeletelhető.

vanília , tej , fahéj , narancshéj , ricotta , tojás , liszt , vaj , aszalt és kandírozott gyümölcs