Receptek

Pastiera napoletana

Pastiera napoletana

Nábelek Zsófia receptje

OMLÓS TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 155 g vaj
  • 315 g finomliszt
  • 2 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 135 g cukor

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g ricotta
  • 350 g cukor
  • 2 db egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 50 g aszalt és kandírozott gyümölcs vegyesen
  • 50 g kandírozott narancshéj
  • 1 kk fahéj
  • 250 g tej
  • 350 g előfőzött búza
  • 30 g vaj
  • 1 rúd vanília

ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztához a lisztet és a felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot, majd addig gyúrjuk, amíg a tészta ruganyosan összeáll. Lefóliázva fél órát hűtjük. Ezután kinyújtjuk fél centi vastagra, papírral bélelt tortaformába húzzuk. A forma széleire, háromnegyed részéig nyomkodjuk egyenletesen, míg egy üres kosárkaformát kapunk. A maradék tésztát félretesszük, a formát újra lehűtjük.

A töltelékhez az előfőzött búzát (vagy hajdinát) a tejjel, a vajjal, a fahéjjal és a felhasított rúdból kikapart vaníliamagokkal krémesre főzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a ricottával, cukorral, kandírozott és aszalt gyümölcsökkel, a tojással és a sárgájával. Az előkészített tésztába töltjük, a tetejét a megmaradt tésztából nyújtott csíkokkal díszítjük. 170 °C-ra előmelegített sütőben egy órát sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szeletelhető.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.