Receptek

Pirított báránymáj pestós édesburgonya-gnocchival

Pirított báránymáj pestós édesburgonya-gnocchival

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1,5 kg friss báránymáj
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 70 dkg édesburgonya
  • 1 db tojás
  • 30-40 dkg liszt
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 10 dkg fenyőmag
  • 7 dkg parmezán
  • 2 dl extra olíva
  • 2-3 gerezd fokhagyma
ELKÉSZÍTÉSE:

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 20-30 másodpercre, ezután jeges vízbe tesszük. Ha kihűlt, eltávolítjuk a héját és 60-70 °C-os sütőben 30 percig szárítjuk. Az édesburgonyát héjastól megmossuk, tepsibe tesszük, és annyi sóval leszórjuk, amennyi éppen elfedi. 1 órára 160 °C-os sütőbe tesszük. Ha elkészült, kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük. Adunk hozzá egy tojást és annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk. A tésztából ujjnyi vastag hengereket formázunk, majd ezeket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Az így kapott burgonyás tésztáinkat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A pestóhoz a bazsalikomleveleket és a fokhagymát leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, lecsepegtetjük. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, a parmezánt lereszeljük. Mindezt turmixgépben vagy kézi botmixerrel olívaolaj hozzáadásával összedolgozzuk. A kifőtt gnocchikat ezzel ízesítjük. A báránymájat felszeleteljük, tálalás előtt forró serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk, sózzuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább