Receptek

Mátrai szarvasgerinc citrusos jus-vel, szederrel, édesburgonyával

Mátrai szarvasgerinc citrusos jus-vel, szederrel, édesburgonyával

Macsinka János receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg szarvasgerinc
  • 10 dkg
  • 1 dl szarvascsontokból jus
  • 1,5 kg édesburgonya
  • olívaolaj
  • 20 dkg vaj
  • 1 db citrom héja
  • 1 db lime héja
  • kakukkfű
  • szeder
  • szederkrém
  • gyömbér
  • méz
  • római kömény
  • levendulalevél

ELKÉSZÍTÉSE:
A szarvasgerincet letisztítjuk, 6 százalékos sóoldatba helyezzük 1 órára. Az édesburgonyát olívaolajjal megsütjük, majd kiszúróval formázzuk. A leeső részekből hideg vajjal, gyömbérrel, mézzel, római köménnyel krémet készítünk. A szavasjus-t apróra vágott citromhéjjal, lime-héjjal, kakukkfűvel ízesítjük. A szarvasgerincet 62 °C-on 30 percig szuvidoljuk, majd készre sütjük, 5 percig pihentetjük. Tálaláskor a pirított édesburgonyákat a tányérra helyezzük, majd mellé rakjuk az édesburgonya-krémet, szederkrémet, friss szedret. Megszórjuk friss levendula-levelekkel. Ráhelyezzük a szarvasgerincet és a jus-t.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.