A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mangalicazsírban sült apró fánkok idénygyümölcsökkel, kukoricahabbal

Pethő Balázs receptje

2020. szeptember 23.

HOZZÁVALÓK A FÁNKOKHOZ:

  • 1 dkg élesztő
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája

HOZZÁVALÓK A LEVENDULAZSELÉHEZ:

  • 1,2 l levendulával ízesített cukorszirup
  • 12 g zselatin
  • 9 g agar-agar
  • 1 dkg porcukor
  • 1 dkg keményítő

HOZZÁVALÓK
A KUKORICAHABHOZ:

  • 1 cső kukorica
  • 3 dkg kukoricaliszt
  • 4 dl tej
  • 1 tojásfehérje
  • 1 rúd vanília
  • Bármilyen idénygyümölcs
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A fánktésztát a megadott alapanyagokból összeállítjuk és simára dagasztjuk. Fél óra kelesztés után fél centiméteresre nyújtjuk, apró kiszúróval kiszaggatjuk, 160 °C-os mangalicazsírban kisütjük őket.

A levendulával ízesített cukorszirupot felforraljuk az agar-agarral, hozzáadjuk a zselatint, és egy téglalap alakú formában kidermesztjük. Kis téglalapokat vágunk belőle, majd porcukor és keményítő egyenlő arányú keverékébe forgatjuk.

A kukoricalisztet a tejben, a kukoricát vízben megfőzzük. A kukoricáról eltávolítjuk a szemeket, majd összeturmixoljuk a megduzzadt kukoricaliszttel, leszűrjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és a vaníliarúd kikapart magjait, szifonba töltjük.

A gyümölcsöket megmosva, leszárítva a poharak aljára tesszük, erre fújunk a kukoricahabból, végül a fánkokkal díszítjük.


élesztő , liszt , tej , porcukor , tojás , vaj , agar-agar , zselatin , cukorszirup , keményítő , kukorica , kukoricaliszt , idénygyümölcs , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra