Receptek

Vadas nyúlcomb knédlivel

Macsinka János receptje

2020. július 20.
  • 4 db nyúlcomb
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg mangalicazsír
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • kristálycukor, só, mustár, babérlevél, borókabogyó

Knédli hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 10 g élesztő
  • 2-3 dl tej
  • cukor, só
  • 1 ek zsír
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A nyúlcombokat a zsíron lepirítjuk, kivesszük, majd az összevágott zöldségeket ugyanezen a zsíron szintén lepirítjuk. A combokat visszatesszük az edénybe, felöntjük fehérborral, ízesítjük mustárral, fűszerekkel és sóval, majd

fedeles agyagedényben a sparhelt sütőjében készre pároljuk.

A zöldséges részt elkeverjük a tejföllel, felforraljuk, majd átpasszírozzuk. Tálaláskor ezzel a krémmel leöntjük a combokat.

Knédli elkészítése:
Az élesztőt 2-3 dl langyos tejjel és egy csipet cukorral megfuttatjuk, ezután kevés vízzel az átszitált liszthez adjuk a zsírral együtt. Lágy, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

Megformázzuk, majd egy tésztaszűrő betétben vízgőz felett kigőzöljük. Miután kihűlt, szeleteljük és kevés zsíron pirítjuk. 


nyúlcomb , vöröshagyma , mangalicazsír , sárgarépa , zeller , karalábé , petrezselyemgyökér , tejföl , fehérbor , mustár , babérlevél , borókabogyó , liszt , élesztő , tej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra