Receptek

Vadas nyúlcomb knédlivel

Vadas nyúlcomb knédlivel

Macsinka János receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db nyúlcomb
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg mangalicazsír
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • kristálycukor, só, mustár, babérlevél,
  • borókabogyó

ELKÉSZÍTÉSE:

A nyúlcombokat a zsíron lepirítjuk, kivesszük, majd az összevágott zöldségeket ugyanezen a zsíron szintén lepirítjuk. A combokat visszatesszük az edénybe, felöntjük fehérborral, ízesítjük mustárral, fűszerekkel és sóval, majd fedeles agyagedényben a sparhelt sütőjében készre pároljuk. A zöldséges részt elkeverjük a tejföllel, felforraljuk, majd átpasszírozzuk. Tálaláskor ezzel a krémmel leöntjük a combokat.

Knédli

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg liszt
  • 10 g élesztő
  • 2-3 dl tej
  • cukor, só
  • 1 ek zsír

ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt 2-3 dl langyos tejjel és egy csipet cukorral megfuttatjuk, ezután kevés vízzel az átszitált liszthez adjuk a zsírral együtt. Lágy, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Megformázzuk, majd egy tésztaszűrő betétben vízgőz felett kigőzöljük. Miután kihűlt, szeleteljük és kevés zsíron pirítjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.