Macsinka János receptje
2020. július 20.- 4 db nyúlcomb
- 15 dkg vöröshagyma
- 10 dkg mangalicazsír
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 20 dkg tejföl
- 1 dl fehérbor
- kristálycukor, só, mustár, babérlevél, borókabogyó
Knédli hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 10 g élesztő
- 2-3 dl tej
- cukor, só
- 1 ek zsír
A nyúlcombokat a zsíron lepirítjuk, kivesszük, majd az összevágott zöldségeket ugyanezen a zsíron szintén lepirítjuk. A combokat visszatesszük az edénybe, felöntjük fehérborral, ízesítjük mustárral, fűszerekkel és sóval, majd
A zöldséges részt elkeverjük a tejföllel, felforraljuk, majd átpasszírozzuk. Tálaláskor ezzel a krémmel leöntjük a combokat.
Knédli elkészítése:
Az élesztőt 2-3 dl langyos tejjel és egy csipet cukorral megfuttatjuk, ezután kevés vízzel az átszitált liszthez adjuk a zsírral együtt. Lágy, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Megformázzuk, majd egy tésztaszűrő betétben vízgőz felett kigőzöljük. Miután kihűlt, szeleteljük és kevés zsíron pirítjuk.
nyúlcomb , vöröshagyma , mangalicazsír , sárgarépa , zeller , karalábé , petrezselyemgyökér , tejföl , fehérbor , mustár , babérlevél , borókabogyó , liszt , élesztő , tej