Receptek

Sült nyúlcomb spenótfőzelékkel

Kalla Kálmán receptje

2020. július 26.
  • 4 db nyúlcomb
  • só, bors
  • kakukkfű
  • zsálya
  • rozmaring
  • 1 csésze vegyes zöldség kockára vágva
  • 1 kis fej hagyma negyedekben
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 800 g leveles spenót leszárazva, mosva
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 80 g vaj
  • 2 ek liszt
  • 4 közepes gerezd zúzott fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A nyúlcombokból kivesszük a combcsontot, a csülökcsontot benne hagyjuk. A kicsontozott részeket ízesítjük, fűszerezzük, összehajtjuk, és kötözőzsineggel eredeti formájukra kötözzük.

Kizsírozott tepsibe fektetjük, mellétesszük a hagymákat, zöldségeket, és 160 °C-os sütőben – gyakran locsolgatva – pirosra, puhára sütjük.

Az elpárolgott folyadékot néha pótolni kell. A megsült nyulat tálra tesszük és pihentetjük.

A tepsibe öntünk fél csésze vizet, jól kiforraljuk, átszűrjük, és a nyúlpecsenyelevet tálalásig félretesszük.

A spenótot forrásban levő sós vízben két percig forraljuk, majd jeges vízben lehűtjük. A kissé kinyomkodott parajt deszkán durván átvágjuk.

Turmixgépbe tesszük 6 dl tejjel, és simára turmixoljuk.

Egy lábasban 50 gramm vajon a liszttel világos rántást készítünk fokhagymával. Felengedjük a tejjel leturmixolt spenóttal és a tejszínnel.

Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk. Áttesszük egy tiszta edénybe, a tetejére tördeljük a maradék vajat, és tálalásig melegre állítjuk.

A kitálalt spenótra tesszük a felszeletelt sült nyulat, és meglocsoljuk pecsenyelével.


spenót , nyúlcomb , kakukkfű , zsálya , rozmaring , vegyes zöldség , hagyma , fokhagyma , sertészsír , tej , tejszín , vaj , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra