A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Malacpofás hamburger lecsóval

Bocskai Balázs receptje

2019. szeptember 12.

Hozzávalók 5 darab burgerhez:

Konfitált malacpofa

  • 10 db malacpofa
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 kg mangalicazsír
  • 2 szár répa
  • 2 szár petrezselyemgyökér
  • fél fej zeller
  • fél fej karalábé
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 fej hagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor rozmaring
  • ízlés szerint só, bors, paprika

Lecsó

  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 3 fej hagyma
  • 5 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • fél szál gyulai kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika

Egyéb

  • 10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
  • 5 db kovászos uborka
  • 5 db óriás sajtos pogácsa
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A Food Truck Show idén kiemelt figyelmet fordított a mangalicára. A szakmai díjat a BazsaLicom nyerte el a Malacpofás Pogiburgerével.
 
Elkészítése:
1. A malacpofát sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük.

2. Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt

110 fokon 5 órán át sütjük.

3. A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük és lepirítjuk. A vörös hagymával ugyan így teszünk.

4. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.

5. Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk.

6. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával is ízesítjük.

7. A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.

8. A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk.

9. A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre tesszük rá a sajtot, és a pogácsa tetejét.


lecsó , hamburger , malacpofa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra