Receptek

Galambmell vajbabbal, lestyános rizottóval és zöld almával

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 2.
  • 1,3 kg galambmell
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 60 dkg rizottórizs
  • 2 fej salotta hagyma
  • 7 dl alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg parmezán
  • 1 kisebb köteg lestyán
  • 20 dkg zöld alma
  • 30 dkg vajbab
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 dl fehérbor
  • só, őrölt bors

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A rizottóhoz finomra vágjuk a salotta hagymát, olíván megfuttatjuk. Hozzáadjuk a rizst, együtt felhevítjük. Ráöntjük a bort, s ha az alkohol elforrt, sózzuk és apránként adagolva az alaplevet folyamatos kevergetés mellett félig puhára főzzük a rizst.

A borsót és a lestyánt leforrázzuk, majd összeturmixoljuk. Ezzel ízesítjük a rizottót, majd a vajat és a parmezánt is hozzákeverjük.

A vajbabot sós vízben leforrázzuk, tálalás előtt habzó fokhagymás vajban átforgatjuk.

A galambmelleket sózzuk, borsozzuk.  Forró serpenyőben minimális olíván szép pirosra sütjük viszonylag erős lángon, ügyelve, hogy ne süssük át teljesen a mellfiléket.



galambmell , olívaolaj , rizottórizs , salotta hagyma , alaplé , vaj , parmezán , lestyán , zöld alma , vajbab , zöldborsó , fehérbor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra