Receptek

Hideg eperleves

Hideg eperleves

Klaus Deutschmann receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg eper
  • 150 g narancslé
  • méz, balzsamecet
  • kardamom, menta
  • citrom

ELKÉSZÍTÉSE:
A megmosott epreket félbevágjuk. A mézet megmelegítjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, a kardamomot és a narancslevet, és addig pároljuk, amíg az eper megpuhul. A végén hozzáadjuk a mentát. Hideg helyre tesszük, és egy napig állni hagyjuk. Leszűrjük, és hozzáadjuk a citrom levét. (Ne turmixoljuk, mert akkor elveszti a színét.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.