Receptek

Édeskömény-krémleves pirított fenyőmaggal és quinoával

Édeskömény-krémleves pirított fenyőmaggal és quinoával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db édeskömény
  • 2 db savanyú zöld alma (granny smith)
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 db sonkahagyma
  • só, bors
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 5 dkg quinoa
  • 5 dkg fenyőmag

ELKÉSZÍTÉSE:
A felmelegített olívaolajon megpároljuk a sonkahagymát a gyömbérrel és a fehérborral, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt édesköményt és a meghámozott zöld almát. Felöntjük a tejszínnel, a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, majd csomómentesre turmixoljuk. A fenyőmagot száraz, forró serpenyőben folyamatos rázogatás mellett barnára pirítjuk. A quinoát bő, sós, forró, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Tálalásnál a levesbe szórjuk a pirított fenyőmaggal és néhány csepp olívaolajjal együtt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.