Receptek

Sült kecsege, édeskömény-saláta

Sült kecsege, édeskömény-saláta

Gálicz István receptje (10 adag)

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg nyúzott tokhalfilé
  • 1 db narancs
  • 20 dkg cukor
  • 40 dkg só
  • 1 tk édesköménymag

ELKÉSZÍTÉSE:

A halfiléket bedörzsöljük frissen őrölt édesköménnyel és reszelt narancshéjjal, betakarjuk a só és cukor keverékével. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük. Lemossuk a halfiléket, majd 250-300 °C-os, légkeveréses sütőben 3 perc alatt megsütjük. (Tűzforró serpenyőben, magas hőtűrésű olajon is megsüthetjük.)

ÉDESKÖMÉNY-SALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db édeskömény
  • 1/2 db gránátalma
  • 1 kg narancs
  • 1 csomag szárzeller
  • 1 kis csokor zellerlevél
  • 1 dl szűz olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A szárzellert és az édesköményt vékonyan felszeleteljük, a narancsokat gerezdenként kifilézzük. Összekeverjük a felszeletelt zöldségeket a leszedett zellerlevelekkel, az olívaolajjal, sóval, borssal, majd óvatosan beleforgatjuk a narancsgerezdeket. Tálaláskor megszórjuk gránátalmamagokkal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.