A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sült kecsege, édeskömény-saláta

Gálicz István receptje

2018. december 6.
  • 2 kg nyúzott tokhalfilé
  • 1 db narancs
  • 20 dkg cukor
  • 40 dkg só
  • 1 tk édesköménymag

ÉDESKÖMÉNY-SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 3 db édeskömény
  • 1/2 db gránátalma
  • 1 kg narancs
  • 1 csomag szárzeller
  • 1 kis csokor zellerlevél
  • 1 dl szűz olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Sült kecsege elkészítése:
A halfiléket bedörzsöljük frissen őrölt édesköménnyel és reszelt narancshéjjal, betakarjuk a só és cukor keverékével. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük. Lemossuk a halfiléket, majd 250-300 °C-os, légkeveréses sütőben 3 perc alatt megsütjük. (Tűzforró serpenyőben, magas hőtűrésű olajon is megsüthetjük.)

Édeskömény-saláta elkészítése:
A szárzellert és az édesköményt vékonyan felszeleteljük, a narancsokat gerezdenként kifilézzük. Összekeverjük a felszeletelt zöldségeket a leszedett zellerlevelekkel, az olívaolajjal, sóval, borssal, majd óvatosan beleforgatjuk a narancsgerezdeket. Tálaláskor megszórjuk gránátalmamagokkal.


édeskömény , gránátalma , tokhalfilé , narancs , édesköménymag , szárzeller , olívaolaj , zellerlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra