Gálicz István receptje
2018. december 6.- 2 kg nyúzott tokhalfilé
 - 1 db narancs
 - 20 dkg cukor
 - 40 dkg só
 - 1 tk édesköménymag
 
ÉDESKÖMÉNY-SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 3 db édeskömény
 - 1/2 db gránátalma
 - 1 kg narancs
 - 1 csomag szárzeller
 - 1 kis csokor zellerlevél
 - 1 dl szűz olívaolaj
 - só, bors
 
A halfiléket bedörzsöljük frissen őrölt édesköménnyel és reszelt narancshéjjal, betakarjuk a só és cukor keverékével. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük. Lemossuk a halfiléket, majd 250-300 °C-os, légkeveréses sütőben 3 perc alatt megsütjük. (Tűzforró serpenyőben, magas hőtűrésű olajon is megsüthetjük.)
Édeskömény-saláta elkészítése:
A szárzellert és az édesköményt vékonyan felszeleteljük, a narancsokat gerezdenként kifilézzük. Összekeverjük a felszeletelt zöldségeket a leszedett zellerlevelekkel, az olívaolajjal, sóval, borssal, majd óvatosan beleforgatjuk a narancsgerezdeket. Tálaláskor megszórjuk gránátalmamagokkal.
édeskömény , gránátalma , tokhalfilé , narancs , édesköménymag , szárzeller , olívaolaj , zellerlevél
                    
                
        



