Receptek

Rozé libamell tökmagmorzsában

Rozé libamell tökmagmorzsában

Vona Róbert receptje 4 fő részére

LIBAMELL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg libamell
  • 10 g só
  • 3 g bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A libamelleket előkészítjük, hártyáit eltávolítjuk, bőrét óvatosan beirdaljuk, ügyelve, hogy ne vágjuk meg a húst. Sózzuk, borsozzuk és hűtőben félretesszük. Egy óra múlva hideg serpenyőben, bőrrel lefelé kis lángon sütjük, zsírját kiolvasztjuk, és figyelünk, hogy a kiolvadt zsírt mindig egy kis tálba kiöntsük. Ha a bőrréteg eléggé kisült, megfordítjuk a húst és serpenyőstül 190 °C-os sütőbe tesszük 8 percre.

TÖKMAGMORZSA

HOZZÁVALÓK:

  • 10 g tisztított tökmag
  • 15 g panko morzsa
  • 15 g tökmagolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A tisztított tökmagból, a panko morzsából és a tökmagolajból daráló segítségével egynemű morzsát készítünk, ebbe forgatjuk a megsült libamellet.

PASZTERNÁKPÜRÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g paszternák
  • 60 g vöröshagyma
  • 50 g burgonya
  • 20 g vaj
  • 10 g só

ELKÉSZÍTÉSE:
A szeletelt vöröshagymát vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított burgonyát vékony szeletekben, és együtt tovább pirítjuk. Végül feldarabolva hozzáadjuk a tisztított paszternákot is, megsózzuk, és együtt készre pároljuk. Amikor a paszternák már kézzel szétnyomható, botmixerrel pürésítjük, szűrőn áttörjük.

LILA KÁPOSZTA „RÉTES”

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g lila káposzta
  • 100 g vöröshagyma
  • 2 g egész kömény
  • 40 g cukor
  • 10 g só
  • 60 g balzsamecet
  • 40 g étolaj
  • 4 lap brick tészta vagy leveles tészta

ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot étolajban karamellizáljuk, benne az egész köményt kipattogtatjuk, ügyelve, hogy meg ne égjen. Rátesszük a szeletelt vöröshagymát, együtt pirítjuk, majd a gyalult lila káposztát, és amikor már a felére összeesett, sózzuk, balzsamecettel ízesítjük és készre pároljuk. Kihűtjük, a brick tésztákat kiterítjük, a lila káposztát elosztjuk a négy lapon, és mint egy palacsintát feltekerjük. Kevés zsiradékkal megkenjük, és sütőben 190 °C-on 8 perc alatt ropogósra sütjük.

BATÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g batáta
  • 40 g olívaolaj
  • 8 g só

ELKÉSZÍTÉSE:
A tisztított batátát nagyobb cikkekre vágjuk, olívaolajjal és sóval bedörzsöljük, sütőlapra terítjük, és 160 °C-on 16-20 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.