Kalla Kálmán receptje
2020. július 31.- 50 dkg fehér spárga
- 2 cl borecet
- 1/2 db citrom leve
- csipet só
- 1 db kockacukor
- 5 cl olívaolaj
- 2 db vegyes leveles saláta
- 10 db miniparadicsom
- 10 szem fekete olívabogyó
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A spárgákat megmossuk és megtisztítjuk. 25 mm-es darabokra vágjuk. A fejeket külön tesszük egy kis tálba.
A szárakat hosszában 1,5 mm-es szeletekre vágjuk, majd 1,5 mm-es hasábokra szeleteljük.
A salátadresszinghez valókat jól összekeverjük. 4 cl dresszinggel elkeverjük a spárgafejeket, és hűtőben érleljük.
Egy keverőtálban a spárgahasábokat és a salátaleveleket összekeverjük. Tányérokra elosztjuk, rátesszük a spárgafejeket, és rálocsoljuk a maradék dresszinget.
Miniparadicsomokkal és fekete olívabogyókkal díszítjük. Nagyon könnyű, egészséges előétel.

fehér spárga , borecet , citrom leve , olívaolaj , vegyes leveles saláta , miniparadicsom , fekete olívabogyó