Knáb János (Knáb Pnazió) receptje
2020. július 31.- 50 dkg liszt
- 3/4 csomag élesztő
- 1 csapott ek zsír (+2 ek, amit felolvasztunk)
- 2 tk só
- 1 ek cukor
- 3-3,5 dl tej
- 1 db tojás
- szezámmag, köménymag
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk.
45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük.
6 cipót készítünk belőle. Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük.
A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, szezámmaggal, sóval és köménymaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.

köménymag , szezámmag , liszt , élesztő , zsír , tej , tojás