Receptek

Fogascarpaccio fermentált retekkel, salátákkal

Fogascarpaccio fermentált retekkel, salátákkal

Jahni László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 24 dkg fogasfilé
  • 4 db kovászolt retek
  • olívaolaj
  • salátalevelek
  • tengeri só
  • növényi hamu

ELKÉSZÍTÉSE:
A fogasfilét 5 százalékos sóoldatban 12 órát pihentetjük (utána jeges vízben kiáztatjuk), majd egyforma hosszúságú darabokat vágunk belőle, melyeket növényi hamuba forgatunk. (Növényi hamut készen lehet kapni kulináris, illetve Ázsia-boltokban. De póréhagymából is elkészíthető, forró, 250 °C-os sütőben feketére szárítva. Hamu formában már nincs benne káros, illetve élvezhetetlen anyag.) Szorosan fóliába tekerjük és kifagyasztjuk. Szeletelőgéppel 3 mm vastag szeleteket vágunk, amelyeket a tányérra rendezünk. Olívaolajjal ecseteljük, kovászolt retekkel (hagyományos módon, de melegen tartó szekrényben készül 40 °C-on), és salátalevelekkel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.