Receptek

Malacpofagulyás

Malacpofagulyás

Mogyorósi Gábor receptje (5-6 adag)

Malacpofa

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított malacpofa
  • 1 mk füstölt paprikapor
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 5 cl olívaolaj
  • 13 g tengeri só
  • 5 g barna cukor
  • 70 g zellerzöld
  • 1 fej fokhagyma félbevágva
  • 1 fej közepes fehér hagyma cikkekre vágva

Elkészítése:
Az összetevőket keverőtálban alaposan összekeverjük, vákuumozzuk, 4-6 órára legalább 4 °C-on hűtjük, majd 64 °C-on, 36 órán át főzzük vákuumban. Ezután 20 percig pihentetjük, majd jeges vízben kihűtjük.

Gulyáslé

Hozzávalók:

  • 2 kg sertésköröm, forrázva, 2-3 cm-re vágva
  • 3 l csirkealaplé
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 mk füstölt paprikapor
  • 1 db kápia paprika égetve
  • 1 fej fokhagyma félbevágva
  • 1 fej fehér hagyma félbevágva
  • 1 db fekete citrom
  • 4 dl fehérbor (reduktív, gyümölcsös)

Elkészítése:
Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a körmöt, majd újraforraljuk, ha szükséges, letisztítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Sütőben, papírral lefedve 8 órán keresztül 84 °C-on főzzük, majd ruhán keresztül leszűrjük, utána gyengén megsózva lassú tűzön beforraljuk 1-1,2 literre. A malacpofát ebben a szaftban melegítjük tálaláskor.

Köményes burgonyagombóc

Hozzávalók:

  • 300 g ratte burgonya főzve, áttörve, 25 fokig hűtve
  • 100 g durumliszt
  • 50 g finomliszt
  • 10 g burgonyakeményítő
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk pirított kömény mozsárban összetörve

Elkészítése:
Az összetevőket lazán összegyúrjuk, formázzuk, majd sós vízben kifőzzük, tálalás előtt barna vajban megpirítjuk mindkét oldalát.

Tálalás

Hozzávalók:

  • 2-3 db pak choi (bordáskel)
  • 5-6 bébipaprika
  • étolaj
  • szusiecet

Fejenként fél pak choit a lapos oldalán 6-8 percig pirítunk serpenyőben lassú tűzön, a végén megsózzuk. Személyenként egy bébipaprikát egy pillanatra forró, füstölő olajba mártunk, amíg a bőre megbarnul, a bőrét lekaparjuk, sózzuk, majd kevés szusiecettel a tálalásig szobahőmérsékleten tartjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.