Receptek

Marinált-bundázott haltej és abált hasaalja szalonna spárgás salátával

Vidák Zoltán receptje:

Marinált-bundázott haltej és abált hasaalja szalonna spárgás salátával

BUNDÁZOTT HALTEJ

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg haltej
  • A panírozáshoz liszt, 1 tojás, öreg kenyérmorzsa, só
  • A marinálóléhez: kisebb fej hagyma, só, cukor, almaecet, citrom (ízesebb salátalé)
ELKÉSZÍTÉSE:

A haltejet folyó csapvíz alatt leöblítjük, bepanírozzuk, bő zsírban kisütjük. Papírszalvétán leitatjuk, a salátalében egy napig marináljuk.



ABÁLT HASAALJA SZALONNA

HOZZÁVALÓK:
  • 1/2 kg hasaalja szalonna (a tálalásnál ennek csak kis részét használjuk fel)
  • friss rozmaring
  • zúzott fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

A szalonnát kiterítjük, megszórjuk a vágott zöldfűszerrel és fokhagymával, ízesítjük. Felgöngyöljük, majd megkötözzük. Vákuumzacskóba helyezzük. 70 °C-on egy napig abáljuk. Ha kihűlt, vékony szeleteket vágunk, vékony pirítósra helyezzük.



SALÁTA

HOZZÁVALÓK:
  • maréknyi apró saláta (turbolya, oroszlánfoglevél, petrezselyem)
  • 2 szál vékonyan szeletelt zöldspárga
ELKÉSZÍTÉSE:

Konyhai gyalun a zöld spárgát leszeleteljük, összekeverjük a salátalevelekkel és a dresszinggel.



DRESSZING

HOZZÁVALÓK:
  • 1 ek francia mustár
  • 1 ek szőlőmagolaj
  • 1 ek almaecet
  • 1/2 ek porcukor
ELKÉSZÍTÉSE:

A mustárt, sót, almaecetet összekeverjük, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, krémszerű öntetet készítünk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.