Mogyorósi Gábor receptje
2018. február 2.- 4 db hosszú, feszes, vékonyabb padlizsán
- 150 ml semleges ízű olaj (szőlőmag, napraforgó)
- 4 db piros húsú paprika
- 300 ml fehér paradicsomvíz
- 50 ml száraz vermut (Martini vagy Noilly Prat)
- salottahagyma, finomra vágva, leforrázva
- ecet, só, bors
FEHÉR PARADICSOMLÉ (PARADICSOMVÍZ)
ELKÉSZÍTÉSE:
A paradicsomot durvára vágjuk, kézzel kissé átgyúrjuk (vagy megszakításokkal nem túl finomra turmixoljuk). Gézzel bélelt szitára öntjük, kevéske sót, cukrot, ecetet adunk rá, így hagyjuk egész éjjel lecsöpögni a hűtőszekrényben. 1 kg paradicsomból körülbelül 400-500 ml paradicsomvíz lesz.
TÁLALÁS:
Pohárba adjuk a padlizsánkrémet, erre kanalazzuk a habosra turmixolt paprikakrémet. Mikrosalátákkal, zöldfűszerekkel körítjük.
padlizsán , olívaolaj , fehér paradicsomvíz , száraz vermut , salottahagyma , rizsecet , piros húsú paprika