Receptek

Túrós palacsinta

Wolf András receptje

2020. június 27.

Palacsintatészta
Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 4 db tojás
  • 150 g tej
  • 150 g víz
  • 10 g só

Túrótöltelék
Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 100 g cukor
  • 1 db citrom
  • 1 db vaníliarúd
  • 100 g tejszín

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Palacsintatészta elkészítése:
A lisztet a tojással, a vízzel és a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a sót, és a kész palacsintatésztát legalább 1,5 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük a tésztát a hűtőből és ellenőrizzük a sűrűségét. Amennyiben sűrűnek találjuk, egy kevés vízzel felhígíthatjuk. A víz mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől. A jó állagú palacsintatészta sűrű tejszínre hasonlít. A pihentetés alatt a liszt magába szívja a nedvességet és így lágyabb tésztát kapunk. A palacsintákat forró, kiolajozott serpenyőben szép vékonyra sütjük ki.

Túrótöltelék elkészítése:
A túrót, a cukrot, a vaníliarudat és a reszelt citromhéjat robotgépben, habverőfejjel legalább 5 percig simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és habosra keverjük. A palacsintákat ízlés szerint (jó vastagon) betöltjük, feltekerjük, és megszórjuk porcukorral.


liszt , tojás , tej , túró , citrom , vaníliarúd , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra