Receptek

Paradicsomos pacal

Ács Ferenc receptje

2023. április 24.

Előfőzött pacal 800 g

Sertés köröm 400 g

Kakukkfű 4 g

Majoranna 5 g

Bazsalikom 16 g

Hámozott paradicsom 150 g

Sárgarépa 150 g

Szárzeller 150 g

Vöröshagyma 150 g

Sertés zsír 50 g

Fokhagyma 15 g

Chili 5 g

Rigatoni 400 g

Balaton sajt 50 g

ADAG: -4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A Hableány egy ikonikus étterem. Épülete az 1800-as évek végétől vendéglátóhely és találkozópont volt, az 1883-ban nyitott szálló 1963-ban nyerte el maihoz hasonló alakját. A Hableány 2019-ben megújulva nyitott újra a Laposa Birtok központjaként.


Paradicsomos pacal

A pacalt hideg vízben feltesszük főni, forrástól számítva 1 óra elteltével szűrjük és hideg vízzel átmossuk.

A vöröshagymát, szárzellert, sárgarépát apróra vágjuk, szalonnazsírban pirítjuk, a bazsalikom és a fokhagyma kivételével az összes fűszert hozzáadjuk. Ha a zöldségeken már pörzsanyag képződött, a pacallal és a hámozott paradicsommal főzzük tovább.

Közben a tésztát a csomagoláson található időponttól eltérően 1-2 perccel rövidebb ideig főzzük.

Ha a pacal puha, hozzáadjuk a fokhagymát és bazsalikomot aprítva, a tésztával összeforraljuk, frissen reszelt sajttal megszórjuk.


pacal , Hableány

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra