Receptek

Paradicsommártás quilquiñával, sült padlizsánnal

Horváth Gábor receptje

2021. február 22.

1.

  • 16 dkg paradicsommártás quilquiñával
  • 10 dkg fodroskellevél
  • só a főzéshez
  • kevéske olívaolaj
  • citrom leve
  • só és csili a pirításhoz

Quilquiña:
A bolíviai koriandernek is nevezett, azon a vidéken széles körben elterjedt, nálunk még kevésbé ismeret fűszernövény.
A quilquiña határozott irányt szab az ízeknek. Karakteres íze miatt a steak tökéletes kísérője. A húst nem fogyasztók számára a quinoából készült saláta kitűnő választás.

2.

  • 4 db bébipadlizsán
  • só, bors
  • olívaolaj
  • koriandermag
  • római kömény

3.

  • 8 dkg quinoa
  • étolaj

  • 1 ek finomra vágott vöröshagyma
  • 3 ek száraz fehérbor

4.

  • 8 db koktélparadicsom
  • só, bors
  • kevés olívaolaj a sütéshez

5.

  • paprikamagolaj a tálaláshoz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

1. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, kevéske sóval, borssal, olívaolajjal ízesítjük, és 130 °C-os sütőben sziruposra sütjük. Forrásban levő sós vízben kb. fél percig főzzük a fodroskelleveleket. Azonnal jeges vízben hűtjük, majd papírtörlőn szárítjuk és tálalásig félretesszük.

2. A bébipadlizsánokat hosszában felezzük, a húsukat bevagdossuk, sóval és borssal ízesítjük, tört koriandermaggal és római köménnyel fűszerezzük, kevéske olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 °C-os sütőben pirosra sütjük.

3. A quinoát egy kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és tovább pirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg. Felöntjük a borral, majd visszaforraljuk. Sózzuk, és forró vizet apránként hozzáadva roppanósra pároljuk.

4. Tálaláskor a megmelegített mártást a szintén meleg quinoával, a még forró padlizsánnal és az olajon átpirított, csilivel, sóval és citrom levével ízesített kellevelekkel a tányérra rendezzük. A tálalást a sziruposra sült koktélparadicsommal fejezzük be.

5. A fogást tetszés szerint paprikamagolajjal ízesítjük.


fodroskellevél , olívaolaj , citrom , csili , bébipadlizsán , koriandermag , római kömény , étolaj , quinoa , vöröshagyma , koktélparadicsom , száraz fehérbor , paprikamagolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra