Receptek

Csokoládéhab eperrel és citrusos olívával

Csokoládéhab eperrel és citrusos olívával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg étcsokoládé-pasztilla
  • 4 dkg cukor
  • 3 dl tejszín (35 %-os, cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 25 dkg eper
  • 1 dkg menta
  • 1/2 dl citrusos olívaolaj (bergamia)

ELKÉSZÍTÉSE:
A csokoládét habüstben vízgőzön felmelegítjük, egy másik habüstben a cukrot a tojássárgájával 83 °C-ig melegítjük, majd kihabosítjuk és az olvasztott csokoládéval egyneműsítjük. A tejszínt habverővel kemény habbá verjük, majd a csokoládéval finoman összekeverjük, és állni hagyjuk a hűtőben. Az epret tetszőleges formára vágjuk, átkeverjük az olívaolajjal, majd friss mentával és a csokoládéhabbal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.