Receptek

Sült káposzta friss fűszerekkel, sült paprikakrémmel, citrommal

Pohner Ádám receptje

2021. június 21.

Sült káposzta
Hozzávalók:

  • 1 db káposzta
  • 5 g tárkony
  • 10 g petrezselyem
  • 10 g gyömbér
  • 1 db citromnád
  • olívaolaj
  • 1 db citrom

Sült paprikakrém
Hozzávalók:

  • 5 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g vaj
  • só, balzsamecet
  • olívaolaj

Sült fokhagyma
Hozzávalók:

  • 2 fej fokhagyma
  • durva szemű só
  • olívaolaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Sült káposzta elkészítése:
A káposztát egészben megsütjük 2 óra alatt, 180 °C-os sütőben, majd kicsit hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágjuk úgy, hogy a torzsája összefogja a káposztát. A fűszereket leveleikre szedjük, a gyömbért és a citromnádat összevágjuk nagyon finomra, a citromot megpucoljuk és gerezdeket vágunk ki belőle úgy, hogy ne legyen benne a héja.

Sült paprikakrém elkészítése:

A paprikákat megsütjük 180 °C-os sütőben 30 perc alatt, majd lefóliázzuk és hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a bőrüket, kimagozzuk. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a paprikát, és lassan összepároljuk. Finomra turmixoljuk, vajjal gazdagítjuk, majd ízesítjük sóval, balzsamecettel.

Sült fokhagyma elkészítése:
A fokhagymákat kevés durva sóval és olívaolajjal összeforgatjuk, alufóliába csomagoljuk, és 170 °C-os sütőben 2 órán keresztül megsütjük. Ezután kinyomjuk a héjából és összeállítjuk a káposztát.

Összeállítása:
A káposztaszeleteket megpirítjuk olívaolajon, sózzuk (a levelek között is), majd a hátára állítva a rétegek közé töltjük a paprikakrémet, a fokhagymát, az összevágott citromokat, a finomra vágott gyömbért és a citromnádat. A felületét zöld fűszerekkel és apró hajtásokkal díszítjük.


káposzta , tárkony , gyömbér , petrezselyem , olívaolaj , citromnád , citrom , kápia paprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , vaj , balzsamecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra