Receptek

Rebarbarás morzsasüti

Rebarbarás morzsasüti

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g zabpehely
  • 50 g kókuszcukor (vagy barna cukor)
  • 100 g vaj
  • 75 g liszt
  • 3 szál rebarbara
  • 200 g eper
  • 1 db citrom héja
  • 2 ek cukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A hideg, felkockázott vajat összedolgozzuk a liszttel, egy csipet sóval, a zabpehellyel és a cukorral, amíg morzsás állaga nem lesz. Tíz percre hűtőbe tesszük. Közben a rebarbarákat megtisztítjuk – hámozni nem szükséges –, kétcentis darabokra vágjuk, és összekeverjük az ugyanekkorára szeletelt eperrel. Hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, átfogatjuk, és egy edénybe simítjuk. A tetejét egyenletesen megszórjuk a morzsával – nem baj, ha nem fedi mindenhol tökéletesen, sütés közben szétterül. 170 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna lesz, az oldalán pedig felbugyog a sült gyümölcsszósz. Langyosan a legjobb magában, egy kanálnyi jéghideg tejszínnel vagy fagylalttal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.