Kalla Kálmán receptje
2020. július 28.- 500 g hízott libamáj
- só, frissen őrölt fehér bors
- 1/4 csésze 5 puttonyos tokaji aszú
- 40 g szarvasgomba (nagy spórás)
ZSELÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1/3 csésze húsleves
- 2 tk zselatinpor
- 1/4 csésze 5 puttonyos tokaji aszú
ZSELÉ ELKÉSZÍTÉSE:
Két evőkanál vízben elkeverjük a zselatinport. Kis lábosban felforraljuk a levest egy kis aszúval, hozzáöntjük a vizes zselatint, elkeverjük, és ismét felforraljuk. A tetejéről eltávolítjuk a habot, csészébe tesszük, ha lehűlt, hűtőbe tesszük 5-6 órára, míg megdermed.
TÁLALÁS:
A libamájat kivesszük a formából, majd vágódeszkán meleg vízbe mártott késsel 5 mm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket tányérokra tesszük. A tokaji zselét 3 mm-es kockára vágjuk és a májszeletek köre rendezzük.
libamáj , szarvasgomba , 5 puttonyos tokaji aszú , zselatinpor , húsleves