Receptek

Kacsacomb káposztás rétessel

Kacsacomb káposztás rétessel

Jahni László receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • kb. 1 l kacsazsír
  • 1 fej káposzta
  • 40 g cukor
  • só, bors
  • 4 db brick tészta (réteslappal helyettesíthető)
  • vaj vagy tojássárgája

Elkészítése:
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, sütőedénybe tesszük, majd felöntjük olvasztott kacsazsírral, úgy, hogy ellepje, és 80 ºC-os sütőben kb. 8-10 óra alatt puhára készítjük (gyorsíthatjuk, ha tűzhelyen lábosban vagy kuktában abáljuk puhára). A fejes káposztát lereszeljük, sózzuk, majd kicsavarjuk. A cukrot karamellizáljuk, majd beletesszük a kifacsart káposztát, frissen őrölt borssal ízesítjük és megpároljuk. Beletöltjük a brick lapokba, feltekerjük, és megkenjük tojássárgájával vagy olvasztott vajjal. Forró, 220 ºC-os sütőben 5-10 perc alatt ropogósra sütjük. A kacsacombokat szintén 220 ºC-os sütőben sütjük készre, míg a bőre jó ropogóssá válik. A combot a felvágott káposztával töltött tésztával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.