Jahni László receptje
2019. július 9.- 4 db kacsacomb
- kb. 1 l kacsazsír
- 1 fej káposzta
- 40 g cukor
- só, bors
- 4 db brick tészta (réteslappal helyettesíthető)
- vaj vagy tojássárgája
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, sütőedénybe tesszük, majd felöntjük olvasztott kacsazsírral, úgy, hogy ellepje, és 80 ºC-os sütőben kb. 8-10 óra alatt puhára készítjük (gyorsíthatjuk, ha tűzhelyen lábosban vagy kuktában abáljuk puhára). A fejes káposztát lereszeljük, sózzuk, majd kicsavarjuk. A cukrot karamellizáljuk, majd beletesszük a kifacsart káposztát, frissen őrölt borssal ízesítjük és megpároljuk. Beletöltjük a brick lapokba, feltekerjük, és megkenjük tojássárgájával vagy olvasztott vajjal. Forró, 220 ºC-os sütőben 5-10 perc alatt ropogósra sütjük. A kacsacombokat szintén 220 ºC-os sütőben sütjük készre, míg a bőre jó ropogóssá válik. A combot a felvágott káposztával töltött tésztával tálaljuk.
