A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsacomb káposztás "rétessel"

Jahni László receptje

2019. július 9.
  • 4 db kacsacomb
  • kb. 1 l kacsazsír
  • 1 fej káposzta
  • 40 g cukor
  • só, bors
  • 4 db brick tészta (réteslappal helyettesíthető)
  • vaj vagy tojássárgája

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, sütőedénybe tesszük, majd felöntjük olvasztott kacsazsírral, úgy, hogy ellepje, és 80 ºC-os sütőben kb. 8-10 óra alatt puhára készítjük (gyorsíthatjuk, ha tűzhelyen lábosban vagy kuktában abáljuk puhára). A fejes káposztát lereszeljük, sózzuk, majd kicsavarjuk. A cukrot karamellizáljuk, majd beletesszük a kifacsart káposztát, frissen őrölt borssal ízesítjük és megpároljuk. Beletöltjük a brick lapokba, feltekerjük, és megkenjük tojássárgájával vagy olvasztott vajjal. Forró, 220 ºC-os sütőben 5-10 perc alatt ropogósra sütjük. A kacsacombokat szintén 220 ºC-os sütőben sütjük készre, míg a bőre jó ropogóssá válik. A combot a felvágott káposztával töltött tésztával tálaljuk.


brick tészta , kacsazsír , káposzta , kacsacomb