Receptek

Sóskavelouté mézes kecskesajttal

Sárközi Ákos receptje

2020. július 15.
  • 500 g sóska
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 1 ek méz
  • snidling
  • paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 szál bazsalikom
  • 1 szál kakukkfű
  • tengeri só
  • mángoldlevél
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sóskát megtisztítjuk, majd tejszínnel, zöldségalaplével, olívaolajjal összeturmixoljuk 5 percig 40 °C-on. Az élénkzöld veloutét ízesítjük sóval, cukorral és frissen tört zöldborssal. A kecskesajtot fóliában mézzel, zöld fűszerekkel megformázzuk, majd a hűtőben pihentetjük. A paradicsomot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd a héjától megfosztva, olívaolajban friss fűszerekkel konfitáljuk.

TÁLALÁS:
A kecskesajtot a tányér közepére halmozzuk, majd frissen vágott snidlinggel, borsócsírával és tengerisó-pehellyel tálaljuk. A sóskaveloutét a kecskesajt köré öntjük, és illatos olívaolajjal meglocsoljuk. Mángoldlevéllel díszítjük.


sóska , tejszín , méz , zöldségalaplé , snidling , paradicsom , olívaolaj , kakukkfű , bazsalikom , mángoldlevél