Receptek

Légli-féle lecsós harcsa

Légli Attila receptje:

Légli-féle lecsós harcsa

(8 fős baráti társaságra, mert így az igazi a cserépben főzés)

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg harcsafilé (az öreglaki tógazdaságból, ahol a rövid nyitvatartási idő is mutatja, hogy a hal mindig friss)
  • 2 kg paprika (válogatás a fonyódi Doma Miklós termelő paprikáiból, zömmel fehér özön)
  • 1/2 kg paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szelet vékonyra vágott szalonna
  • pirospaprika
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A literes hegyi bogrács (lábas edény) készen áll a főzésre, amint a tűz már nem ég, hanem parázslik. Az edény először a szalonnát veszi be, majd a hagymát és a laskára vágott paprikát. Ahogy utóbbi levet ereszt, jöhet a paradicsom. Nagyjából 40 perc alatt összerottyan. A vastag szeletekre vágott, besózott harcsát 15-20 percre tegyük be. (Ha túl sok sót használunk, széteshet a hal főzés közben.) 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.