Légli Attila receptje
2019. június 20.- 60 dkg harcsafilé (az öreglaki tógazdaságból, ahol a rövid nyitvatartási idő is mutatja, hogy a hal mindig friss)
- 2 kg paprika (válogatás a fonyódi Doma Miklós termelő paprikáiból, zömmel fehér özön)
- 1/2 kg paradicsom
- 1 fej fokhagyma
- 2 szelet vékonyra vágott szalonna
- pirospaprika
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/08/IMG-6806-770x_.jpg?token=2d167a21bcc41203b400c41dc08a1a17)
A literes hegyi bogrács (lábas edény) készen áll a főzésre, amint a tűz már nem ég, hanem parázslik. Az edény először a szalonnát veszi be, majd a hagymát és a laskára vágott paprikát. Ahogy utóbbi levet ereszt, jöhet a paradicsom. Nagyjából 40 perc alatt összerottyan. A vastag szeletekre vágott, besózott harcsát 15-20 percre tegyük be. (Ha túl sok sót használunk, széteshet a hal főzés közben.)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/08/IMG-6878-770x_.jpg?token=3f3842847e0337eeafade420923b7a86)
lecsó , hal , paprika , paradicsom , vöröshagyma , pirospaprika , szalonna , harcsafilé