Receptek

Mangófelfújt

Fausto di Vora receptje

2022. március 16.
  • 30 dkg mangópüré
  • 110 g cukor
  • 25 g 00-s liszt
  • 30 g tej
  • 6 db tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 g vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tojássárgáját előbb a cukorral, majd a liszttel elkeverjük.

Közben a tejet kb. 80 °C-ra melegítjük, és a mangópürével együtt a tojáshoz adjuk. Egy tálban vízgőz fölött, vigyázva, hogy fel ne forrjon, folyamatosan kevergetjük, míg krémmé áll össze. Azután hűtőben lehűtjük.

A fehérjét habverővel kemény habbá verjük, miközben a porcukrot apránként adagoljuk.
A fehérjehabot lassan hozzáadjuk a mangószószhoz.

A szufléformákat kivajazzuk, esetleg darált mandulaforgáccsal béleljük, azután beleöntjük a mangós habot.

Előmelegített sütőben 190 °C-on 9 percig sütjük.


mangópüré , liszt , tej , tojás , porcukor , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra