Receptek

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg marharostélyos
  • 15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 25 dkg salottahagyma
  • 25 dkg apró szemű csiperke
  • 8 szál bébisárgarépa
  • 50 dkg francia apró szemű burgonya
  • 2 dl borjújus
  • 6 dl száraz vörösbor
  • szőlőmagolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A szalonnát hasábokra vágjuk, kipirítjuk, félretesszük. A zöldségféléket külön-külön közepes lángon, kevés szőlőmagolajon megpirítjuk és félretesszük. A vörösbort kb. másfél deciliterre visszafőzzük, összemelegítjük a jus-vel, majd beletesszük a zöldségféléket, és pár perc alatt visszamelegítjük. A burgonyát a héjában sütőbe tesszük, meglocsoljuk szőlőmagolajjal és 180 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük. A marharostélyost négy szeletbe vágjuk, majd serpenyőben a kívánt állagúra sütjük, vajazzuk, sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségekkel és a szalonnával megszórva tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább