A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Boeuf Bourguignon

Bereznay Tamás receptje

2018. április 12.
  • 80 dkg marharostélyos
  • 15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 25 dkg salottahagyma
  • 25 dkg apró szemű csiperke
  • 8 szál bébisárgarépa
  • 50 dkg francia apró szemű burgonya
  • 2 dl borjújus
  • 6 dl száraz vörösbor
  • szőlőmagolaj
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szalonnát hasábokra vágjuk, kipirítjuk, félretesszük. A zöldségféléket külön-külön közepes lángon, kevés szőlőmagolajon megpirítjuk és félretesszük. A vörösbort kb. másfél deciliterre visszafőzzük, összemelegítjük a jus-vel, majd beletesszük a zöldségféléket, és pár perc alatt visszamelegítjük.

A burgonyát a héjában sütőbe tesszük, meglocsoljuk szőlőmagolajjal és 180 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük. A marharostélyost négy szeletbe vágjuk, majd serpenyőben a kívánt állagúra sütjük, vajazzuk, sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségekkel és a szalonnával megszórva tálaljuk.



borjújus , marharostélyos , salotta , szalonna , vörösbor , csiperke , bébisárgarépa , francia apró szemű burgonya , szőlőmagolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra