Receptek

Szarvasgerinc szarvassonkás édesburgonyával és oregánóhabbal

Szarvasgerinc szarvassonkás édesburgonyával és oregánóhabbal

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 2 kg szarvasgerincfilé
  • 1,5 kg édesburgonya
  • 20 dkg szarvassonka
  • 50 dkg gomba
  • 0,2 dl olívaolaj
  • 0,2 dl tejszín
  • 2 db lapzselatin
  • 1 kisebb cs oregánó
  • őrölt bors
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, utána megtisztítjuk. Cikkekre vágjuk és vékonyra szeletelt szarvassonkába tekerjük. Tálalás előtt serpenyőben ropogósra pirítjuk a cikkekre vágott gombákkal. A szarvashúst 18-20 dkg-os darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben körbepirítjuk, utána sütőben 180 °C-on 4-5 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt pihentetjük. Az oregánót leforrázzuk, jeges vízben azonnal lehűtjük. Turmixgépben a tejszínnel összeturmixoljuk, sózzuk. Leszűrjük, felmelegítjük, hozzáadjuk a lapzselatint, majd szifonba töltjük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.