Receptek

Rozé kacsamell sült kacsacombbal és céklás derelyével

Rozé kacsamell sült kacsacombbal és céklás derelyével

Bindics Imre receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg kacsamell
  • 4 db kacsacomb
  • 50 dkg cékla
  • 15 dkg krémsajt
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl forró víz
  • 50 dkg újrépa
  • 50 g gyömbér
  • 1 fej saláta
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 1/2 dl bodzaszörp
  • só, bors
  • rozmaring
  • olaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Az olívaolajból, a bodzaszörpből és a citromléből salátaöntetet készítünk. A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, megsózzuk, majd serpenyőben lekérgezzük, utána 180 °C-os sütőben 8 percig sütjük. A kacsacombot tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a rozmaringot, és felöntjük annyi olajjal, hogy épp ellepje.  ütőben 140 °C-on kb. 2 órát sütjük. A lisztből és a forró vízből derelyét készítünk. A céklát alaposan meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpároljuk. Adunk hozzá sót, borsot és krémsajtot. Kihűtjük, derelyébe töltjük és megfőzzük. Az újrépát a gyömbérrel megfőzzük és pürét készítünk belőle. A salátát apróra vágjuk, meglocsoljuk az öntettel, és tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.