A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rozé kacsamell sült kacsacombbal és céklás derelyével

Bindics Imre receptje

2018. június 15.
  • 50 dkg kacsamell
  • 4 db kacsacomb
  • 50 dkg cékla
  • 15 dkg krémsajt
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl forró víz
  • 50 dkg újrépa
  • 50 g gyömbér
  • 1 fej saláta
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 1/2 dl bodzaszörp
  • só, bors
  • rozmaring
  • olaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az olívaolajból, a bodzaszörpből és a citromléből salátaöntetet készítünk. A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, megsózzuk, majd serpenyőben lekérgezzük, utána 180 °C-os sütőben 8 percig sütjük. A kacsacombot tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a rozmaringot, és felöntjük annyi olajjal, hogy épp ellepje.

Sütőben 140 °C-on kb. 2 órát sütjük.

A lisztből és a forró vízből derelyét készítünk. A céklát alaposan meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpároljuk. Adunk hozzá sót, borsot és krémsajtot. Kihűtjük, derelyébe töltjük és megfőzzük. Az újrépát a gyömbérrel megfőzzük és pürét készítünk belőle. A salátát apróra vágjuk, meglocsoljuk az öntettel, és tálaljuk.


krémsajt , újrépa , bodzaszörp , gyömbér , rozmaring , cékla , kacsacomb , kacsamell

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra