Receptek

Kelkáposzta-főzelék

Kelkáposzta-főzelék

Bíró Lajos receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 2 l víz
  • 1,5 kg kelkáposzta kockákra vágva (a külső zöld levelek külön kierezve, megvágva, megfőzve, jeges vízben lehűtve)
  • 60 dkg kockákra vágott burgonya
  • köménymag, só bors, ízlés szerint
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 ek fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika

Rántás

Hozzávalók:

  • literenként 1 ek zsír
  • 1 ek liszt

Elkészítése:
A burgonya kivételével felrakjuk főni a hozzávalókat, forrás után 5 perccel hozzáadjuk a burgonyát. Amikor a burgonya puha, leszűrjük, az egészet egy tepsibe rakjuk, a levet pedig berántjuk. A rántáshoz literenként 1 evőkanál zsíron 1 evőkanál lisztet barnára pirítunk. Ahogy szoktuk, a pirított, meleg rántáshoz hideg vizet használunk, s így rántjuk be a levet. 30-40 percig lassan forraljuk. Drótszűrön leszűrjük, és amikor langyosra hűlt, összekeverjük a többi anyaggal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.