A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fogastatár paradicsomsalátával és sült paprika dresszinggel

Jahni László receptje

2012. augusztus 14.
  • 10 dkg fogasfilé
  • 10 g durva szemű tengeri só
  • 3 g kristálycukor
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 cl olívaolaj
  • 1/2 db citrom
  • 1/2 db kápia paprika
  • 3 g mustár
  • 4 szál friss koriander
  • 2 g zöld citrom
  • 4 szál snidling
  • só, bors

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A fogasfilét beburkoljuk a durva szemű tengeri só, a cukor és a reszelt citromhéj keverékével, majd hűtőgépben szikkasztjuk (1/2 kg-os filét kb. 3-4 órán át). Ha kellőképpen kiszáradt, lemossuk róla a sókeveréket, és apró kockákra vágjuk.

Összekeverjük olívaolajjal, frissen vágott korianderrel, borssal és zöld citrom levével. A paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, borsozzuk, összekeverjük olívaolajjal és vágott snidlinggel.

Kiszúróformába töltjük a paradicsomot, rá a fogast, adhatunk hozzá caprit, salátaleveleket, csírákat. A tányérra teszünk még hámozott, turmixolt sült paprikából mustárral, olívaolajjal, sóval, citromlével készített öntetet.


paprika , hal , paradicsom , fogasfilé , olívaolaj , citrom , mustár , koriander , snidling , zöld citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra