Receptek

Citromfüves mandulával pirított füge, mentasziruppal

Segal Viktor receptje:

Citromfüves mandulával pirított füge, mentasziruppal

4 adag

HOZZÁVALÓK:
  • 8 db friss füge félbevágva
  • 4 ek szeletelt mandula
  • 2 ek citromfű vékony csíkokra vágva
  • 1 ek vaj  

MENTASZIRUP  

HOZZÁVALÓK:
  • 10 dkg menta, szárával együtt
  • 12 dkg kristály- vagy nádcukor
ELKÉSZÍTÉSE:

A mentát és a cukrot fél liter vízzel közepes lángon 20 perc alatt sziruppá főzzük. Leszűrjük, hűtjük. Forró serpenyőben, közepes hőfokon a vajon 2-3 perc alatt megpirítjuk a mandulát, hozzáadjuk a fügét, 1-2 percig még pirítjuk, megszórjuk citromfűvel. Végül 3-4 evőkanál mentaszirupot adunk hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább