Receptek

Érlelt marhalapocka zellerpürével

Májkel Zsolt receptje

2020. június 30.

MARHALAPOCKA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg érlelt marhalapocka
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg paradicsom
  • 8 dkg paprika
  • 3 gerezd fokhagyma

ZELLERPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 kg burgonya
  • 25 dkg zeller + zellerszár
  • kevés tej


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

MARHALAPOCKA ELKÉSZÍTÉSE:
A lapockát megtűzdeljük szalonnával. Olajon, nagy lángon kérget sütünk rá. Kivesszük a lábasból, és a visszamaradó zsiradékon megpirítjuk a zöldségeket. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre pároljuk. A főtt zöldségeket a maradék párolólében leturmixoljuk.

ZELLERPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
Megfőzzük a burgonyát a zellerrel. Vajat olvasztunk, zellerszárat pirítunk benne, ezt ráöntjük a zellerre és a burgonyára, tejjel pürésítjük.



marhalapocka , füstölt szalonna , vöröshagyma , fokhagyma , sárgarépa , paradicsom , paprika , burgonya , zeller , zellerszár , tej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra