Receptek

Bélszíntekercs fűszeres márványsajttal

Bélszíntekercs fűszeres márványsajttal

Barka Áron receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 150 g bélszínfilé
  • 70 g márványsajt (pl.Stilton)
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • olívaolaj a sütéshez
  • frissen őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉSE:


A bélszínfilét lehártyázzuk, majd késsel megnyitjuk és lapos fejű klopfolóval óvatosan kiklopfoljuk, úgy, hogy a rostjait ne nagyon sértsük fel. Ízlés szerint sózzuk (ügyeljünk arra, hogy a sajt is sós) és borsozzuk. A márványsajthoz hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet és a vajat.Jól összedolgozzuk és megkenjük vele a bélszínszeleteket, majd körülbelül 2 cm átmérőjű rolád formára tekerjük. Olívaolajat hevítünk, beletesszük a fokhagymagerezdet, és a húsokat megsütjük benne. Az elkészült roládot 2 cm-es darabokra szeleteljük, és nyársra fűzzük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább