Bereznay Tamás receptje
2020. július 20.- 4 db kacsamell
- 1 db alma
- 15 dkg áfonya
- 5 dkg kacsazsír
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4-5 szál friss rozmaring
- 2 szelet toastkenyér
- 2 dl alaplé
- liszt, só, bors
- 10 dkg vaj
KARAMELLIZÁLT BURGONYA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- 5 dl alaplé
- 2 ek cukor
- só
A burgonyákat egyforma apró hordó alakúra formázzuk. Alaplével felöntve megfőzzük, majd vajon cukrot karamellizálunk, kiforraljuk a burgonya levével, és ebben átforgatjuk a megfőzött burgonyákat.
alma , áfonya , kacsamell , kacsazsír , petrezselyem , rozmaring , toastkenyér , alaplé , liszt , vaj , burgonya