Receptek

Kacsamell almával és áfonyával töltve, karamellizált burgonyával

Kacsamell almával és áfonyával töltve, karamellizált burgonyával

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kacsamell
  • 1 db alma
  • 15 dkg áfonya
  • 5 dkg kacsazsír
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4-5 szál friss rozmaring
  • 2 szelet toastkenyér
  • 2 dl alaplé
  • liszt, só, bors
  • 10 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉSE:

Az almát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A toastkenyeret aprítóban morzsás állagúig aprítjuk. Egy tálban összekeverjük az almát, az áfonya felét, a finomra vágott petrezselymet és a rozmaringot, enyhén sózzuk. A kacsamelleket óvatosan megnyitjuk, majd a tölteléket beletöltjük és hústűvel összetűzzük. Serpenyőben kacsazsíron, alacsony hőmérsékleten megpirítjuk a bőrös oldalát, majd pár perc alatt magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a másik oldalát is. A kacsamelleket félretesszük pihentetni. A serpenyőben a visszamaradt zsír egy részét megszórjuk liszttel, felöntjük alaplével, ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal, kiforraljuk. Beletesszük a megmaradt áfonyát és egy-két percig forraljuk. Szükség szerint utánízesítjük, sűrítjük.

KARAMELLIZÁLT BURGONYA

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl alaplé
  • 2 ek cukor

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyákat egyforma apró hordó alakúra formázzuk. Alaplével felöntve megfőzzük, majd vajon cukrot karamellizálunk, kiforraljuk a burgonya levével, és ebben átforgatjuk a megfőzött burgonyákat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább