Receptek

Tejberizs eperrel

Tejberizs eperrel

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 300 g kerek szemű rizottórizs (Carnaroli vagy Arborio)
  • 750 ml tej
  • 2 rúd vanília kikapart magja a kikapart rúddal
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1/2 narancs blansírozott héja
  • 100 g porcukor
  • nagy csipetnyi só
  • 300 ml jéghideg tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:

A rizst többször váltott vízben alaposan megmossuk. A tejet lábosba öntjük, a tejszín kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Közepes lángon felforraljuk. Lángelosztón nagyon kis lángon 20-25 percig főzzük, 5 percenként megkavarjuk. Hagyjuk kihűlni. A fahéjat, narancshéjat, vaníliarudat eltávolítjuk. Míg a rizs fő, felverjük a tejszínt, és a már kihűlt rizsbe keverjük. Tálalás előtt egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Narancslében marinált eperrel vagy eperlekvárral tálaljuk. Pirított mandulaszeletekkel és omlós morzsával hintjük meg.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.